В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път,

...
В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път,
Коментари Харесай

Вирус атакува е-пощите ни с фалшив мейл от НАП

В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени голям брой сигнали за подправено известие, в което потребителите се приканват да отворят атачмънт с уголемение zip.

Имейлите на подателите на подправените електронни писма са разнообразни, като не са засичани имейли с адрес от формалните домейни на Национална агенция за приходите - nra.bg и nap.bg.

Заглавието на подправеното известие е: " Уведомление по отношение на промени в регламента за подаване на заявления към Национална агенция за приходите ".

От Национална агенция за приходите декларират, че не са изпращали имейли с сходно наличие до своите клиенти.

Според приходната организация най-вероятно става въпрос за изпращане на инфектирани с вируси електронни писма. Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да не отварят атачмънтите, а в случай че са го създали, да започват незабавно антивирусната си стратегия.

От приходната организация работят дружно със профилираните служби за издирването на причинителите.

Това е следващото предизвестие за вирус, изпращан от името на Национална агенция за приходите.

През септември от приходната организация оповестиха, че се популяризира вирус от нейно име с атачмънт. Преди това също имаше няколко сходни хакерски офанзиви.

През ноември пък десетки хора се оплакаха, че са получили имейл с вирус, който на пръв взор е изпратен от кредитната компания "Кредисимо ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР