В коалицията имаме напредък относно мерките за инфлацията, имаме поне

...
В коалицията имаме напредък относно мерките за инфлацията, имаме поне
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Обсъждаме намаляване на ДДС на някои храни, това е много отдавнашна битка на БСП

" В обединението имаме прогрес по отношение на ограниченията за инфлацията, имаме най-малко начало на единодушие да ги създадем в няколко направления. "

Това съобщи вицепремиерът, министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии в коридорите на Народното събрание.

Тя заключи следните данъчни ограничения: „ Намаляване на Данък добавена стойност на някои храни, което е доста отдавнашна борба на Българска социалистическа партия, на самун, плодове и зеленчуци, в това число и нулева ставка се разисква. Намаляване на данък и Данък добавена стойност на горива, ток, парно и вода - това са стоките, на които КЕВР дефинира цените и това подсигурява, че те ще бъдат по-ниски. Както и облагане на свръхпечалбите, насъбрани в енергийните сдружения – това обгръща и държавните, и частните. Защото решението да се вземе дял единствено от държавните енергийни сдружения слага държавния и частния бранш в неравнопоставено състояние, а по Конституция те са “, изясни вицепремиерът и добави, че не е заслужено да се вземат всички пари от държавните и да се оставят в частните сдружения.

По думите ѝ от Българска социалистическа партия упорстват и оферират няколко разнообразни разновидността за преизчисляване на пенсиите, а в обединението към момента има разнообразни отзиви по отношение на растежа на минималната работна заплата. „ Тоест нищо не е готово като решение. Важно е, че имаме доста прекрасен диалог и доста положително схващане от сътрудниците “, сподели още Нинова като добави, че ограниченията би трябвало да са подготвени до актуализацията на бюджета през юни.

Корнелия Нинова съобщи, че разлики сред сътрудниците има по две тематики - таван на цените и необлагаем най-малко. Тя се обърна към всички, които подлагат на критика първата мярка, с въпроса: “Как е допустимо и не изчезват артикули в Испания, Румъния, Гърция и Унгария? Това се ползва от месеци и няма разтърсване, просто се оказва помощ на хората с таван на цените. “

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че импортираното от тях предложение за въвеждане на необлагаем най-малко ще помогне на най-бедните хора, на най-слабите и на работещите небогати.
„ В Министерството на финансите се създават разнообразни разновидности сега, в това число и за понижаване на Данък добавена стойност. Необходимо е финансово да се види какъв брой по-малко доходи ще влязат от това и по какъв начин те могат да бъдат обезщетени от други доходи. Ние даваме решение този различен доход да пристигна от облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения “, сподели още по тематиката министърът на стопанската система.

Корнелия Нинова бе безапелационна, че позицията на Българска социалистическа партия по отношение на Украйна остава непроменена. „ Тя е поредна, политическа, взета е на всички конгреси на партията. Даване на още оръжия значи удължение на войната. Ние сме за мир, прекъсване на военните дейности и започване на договаряния “, безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.
Принципна е позицията на левицата и по отношение на Република Северна Македония: „ Отново остава непроменена – да се извърши двустранния контракт сред България и Република Северна Македония и тогава ще имат зелена светлина “, съобщи Нинова.

„ В политиката най-важно е да имаш позиция, тя да е ясна, да поемеш отговорност, да я изговориш и да имаш силата да я отстояваш “, заключи вицепремиерът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР