В Кнежа при специализирана полицейска операция са установени данъчни нарушения

...
В Кнежа при специализирана полицейска операция са установени данъчни нарушения
Коментари Харесай

При полицейска операция в Кнежа са установени данъчни нарушения


В Кнежа при профилирана полицейска интервенция са открити данъчни нарушавания и са открити хранителни артикули без етикети и маркировка. За това оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) в Плевен.

Акцията е извършена с присъединяване на чиновници на районното ръководство в Кнежа, Областната дирекция за сигурност на храните (ОДБХ), Териториалната дирекция (ТД) на Национална агенция за приходите, Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Проверките по време на интервенцията са ориентирани към производството и разпространяването на фалшифицирани и неотговарящи на стандартите хранителни артикули и противопоставяне на закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната системи.

В обект за произвеждане на мляно месо, месни заготовки и разфасовки от алено месо в Кнежа е открито, че работи 49-годишен локален гражданин, без да има подписан трудов контракт с сдружението. Съставен е констативен протокол и от него е снето документално сведение. За случая е известена дирекция " Инспекция по труда " в Плевен.

От осъществената инспекция от чиновници на ОДБХ - Плевен в обекта е открито, че в хладилни уреди се съхраняват първични материали и месни заготовки без етикет и маркировка, прибавят от полицията. В прилежащо помещение, което не е записано по Закона за храните, е намерено произвеждане на сурово-сушени салами. Издадени са две разпоредби за ориентиране на откритите храни за заличаване в екарисаж. От чиновници на ОДБХ - Плевен е формиран констативен протокол, като следва сформиране на акт на шефа на сдружението, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи.

В същия обект при инспекция от страна на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - офис Плевен в обекта са открити нарушавания на данъчното законодателство. По изведени данни от фискално устройство за последните 12 месеца в интервала 1 август 2021 година до 31 юли 2022 година е станало ясно, че сдружението е натрупало облагаем оборот за регистрация по Данък добавена стойност, който надвишава 50 000 лева, като по този метод то не е изпълнило задължението си по Закона за Данък добавена стойност да се записва след постигане на облагаем оборот над 50 000 лева В обекта е открито и прилагане на артикул за онлайн фактуриране, от който са изведени информации за издавани документи. Работата по случая не престават чиновници от Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Велико Търново, прибавят от полицията в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР