В класацията на OEM на Центъра за управление на автомобилите

...
В класацията на OEM на Центъра за управление на автомобилите
Коментари Харесай

Mercedes-Benz отново е иновационен лидер

В класацията на OEM на Центъра за ръководство на колите (CAM) в Бергиш-Гладбах, Mercedes-Benz е отпред пред VW и Tesla. Със стойност на показателя от 134, основаната в Щутгарт група се класира, както и последния път през 2019 година, преди всичко, пред Volkswagen AG (125) и на известно разстояние - Tesla (87).

Причината за триумфа на Mercedes-Benz е най-високият % на международни нововъведения в продукцията му измежду международните производители на коли - близо 50 %. По този метод производителят дава отговор на репутацията си на пионер в света на колите. Освен всичко друго, Mercedes-Benz реализира този резултат в региона на електрическото задвижване с Mercedes-Benz EQS, който има най-ниската консумация на BEV в сегмента на първокласния клас. В региона на свързаността Mercedes-Benz впечатлява с новаторски функционалности в региона на осветителните системи и ръководството, които могат да се актуализират "по въздуха ".

Основата за взимане на решения за премиите е годишното изследване, основано въз основата данни за нововъведения на CAM. От 2005 година институтът със седалище в Северен Рейн-Вестфалия, управителен от проф. доктор. Щефан Братцел преглежда продуктовите нововъведения на международните автомобилни групи и ги прави оценка съгласно количествени и качествени критерии. За 2021 година CAM проучва нововъведенията на 28 международни автомобилни производители и новодошли с към 80 автомобилни марки.

„ В допълнение към електромобилността, непрекъснато обновяващата се екосистема от мрежови услуги се трансформира в основен фактор за триумф за производителите на коли “ - споделя шефът на CAM Братцел - „ За да създадат това, всички открити производители ще би трябвало всеобщо да разширят своите съществени пълномощия в тези бъдещи области и да влязат в стратегическо съдействие със съответните цифрови играчи за бързо излизане на пазара. “

Междувременно одиторската компания PwC вижда китайски компании във напредък те наваксват. Както и през миналата година, измежду всеобщите производители VW води класацията като най-иновативна марка през 2022 година, следвана от Ford и китайския конгломерат BYD.

„ Въпреки че два немски производителя, Mercedes-Benz и VW, са отпред в групите си и те водят в доста софтуерни категории с главните си марки, за първи път две китайски компании влизат в топ 5 на автомобилния производител “ - разяснява Феликс Кунерт от PwC Германия. Сред всеобщите марки, региона на електрическите задвижвания също е доминирана от китайски марки като BYD или Maxus, които заемат първите три места.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР