В китайския град Сиан, провинция Шанси, беше проведена успешна операция

...
В китайския град Сиан, провинция Шанси, беше проведена успешна операция
Коментари Харесай

Майка даде матката си на дъщерята, за да може да роди

В китайския град Сиан, провинция Шанси, беше извършена сполучлива интервенция за трансплантация на матката. Това се оповестява от Дейли Мейл.

Органът е трансплантиран на 29-годишна жена, живееща в провинция Гуангдонг, която страдала от безспорен маточен фактор на неплодородие - вродено неявяване на матката. Майка й стана донор.

Трансплантацията се организира на 23 декември 2017 година и продължи 15 часа. В операционната зала работиха 20 хирурзи, а медицински робот беше употребен за превозване на матката.

Жената се обърнала към лекарите, когато научила за първата трансплантация на матката в Китай, която се провела в Сиан през 2015 година Според специалисти нейният случай е по-труден заради менопаузата на донора.

Лекарите споделят, че възобновяване на пациента след интервенцията върви добре. Тъй като дамата се подложила на трансплантация, с цел да може да роди дете, след възобновяване тя ще мине през изкуствено осеменяване.

През февруари бе обявено, че австралийска пенсионерка е дала на брачна половинка си бъбрек за Деня на Свети Валентин. Ако не беше органът на донора, индивидът щеше да се нуждае от диализа.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР