В китайската провинция Юннан се намира един малко по-необичаен увеселителен

...
В китайската провинция Юннан се намира един малко по-необичаен увеселителен
Коментари Харесай

В царството на малките хора

В китайската провинция Юннан се намира един малко по-необичаен увеселителен парк. И то не поради своите атракциони, а поради хората, които работят там. Всички те са дребни хора, страдащи от разнообразни болести, които не им разрешават да пораснат задоволително на височина.

А това се оказва сериозна спънка пред техния естествен живот. Така Царството на дребните хора се трансформира в единствена опция за някои от тях. В множеството случаи образованието им е без значение, тъй като растежът им не разрешава да работят наедно с останалите.

Публикация, споделена от Fakta Menarik & Padu! (@abangfakta) на Сеп 14, 2016 в 10:43 PDT

Много от тези дребни хора търсят и намират работа в увеселителния парк, преоткривайки себе си. А и посетителите преоткриват тях. Паркът е учреден през 2009 година и в него през другите интервали работят сред 60 и 100 индивида на възраст сред 18 и 49 години.

Всички те са по-ниски от 130 см. Работят интензивно и на инат на климатичните условия. Не изкарват доста пари (около 320 $ месечно), само че имат подсигурени заслон и издръжка, каквито отвън парка мъчно ще намерят.

Публикация, споделена от Zev Felix (@mobimemobiyoumobius) на Апр 21, 2018 в 6:05 PDT

И най-важното - няма дискриминация. Всички може да са ниски, само че са и щастливи, и задоволени, че са измежду свои и са потребни по някакъв метод на обществото, написа Time. Царството на дребните хора нееднократно е обект на рецензии и съмнения в трудова употреба , само че пък мнозина го одобряват от позитивната му страна.

А някои от работещите в увеселителния парк намират освен работа, само че и обич. Така, съгласно тях, притежателят на парка, който е сериозен бизнес бизнесмен, е извършил своята цел - да им построи лично царство, в което да се усещат на мястото си .

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР