В Китай започня производството на първия руско-китайски широкофюзелажен самолет за

...
В Китай започня производството на първия руско-китайски широкофюзелажен самолет за
Коментари Харесай

Започнаха да сглобяват първия руско-китайски самолет

В Китай започня производството на първия руско-китайски широкофюзелажен аероплан за дълги дистанции CR929. Това оповестиха китайските медии, представени от TACC. 

Според информацията, предварителните подготвителни работи по основаването на CR929 са завършили и експертите са почнали да сглобяват първият първообраз на този аероплан. 

Базовата версия CR929-600 ще може да транспортира 280 пасажери на разстояние до 12 хиляди километра. Семейството самолети също ще се състои от трансформация с продължен (CR929-700) и съкратен (CR929-500) фюзелаж. Първият му изпитателен полет е плануван за 2023 г. 

Проектът за основаване на руско-китайски широкофюзелажен аероплан за дълги дистанции се извършва от 2014 година Самолетът се създава от взаимно дружество сред Обединената авиационна корпорация и основаната в Шанхай китайска компания Craic. Руската страна дава отговор за конзолите на крилата, централната секция и механизацията на крилата, китайската страна дава отговор за фюзелажа, обтекателя и хоризонталното и отвесното оперение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР