В Китай цените на дребно на свинското месо за ноември

...
В Китай цените на дребно на свинското месо за ноември
Коментари Харесай

Новата заплаха за втората икономика в света

В Китай цените " на дребно " на свинското месо за ноември са паднали с съвсем 32% по отношение на същия интервал на 2022 година Подобна динамичност приближава втората стопанска система в света до дефлация, разяснява ръководещият шеф на компанията China Market Research Group (CMRG), Шон Рейн, представен от CNBC.

Една от главните аргументи за внезапния спад на цените " на дребно " е свръхпредлагането на свинско месо в Китай. Цената на този доста употребяван тип месо има голяма " тежест " в показателя на потребителските цени в страната, и бързият й спад през последния месец на есента може да усили така и така високите дефлационни опасности. В резултат на това, сходна наклонност в средносрочен проект е допустимо да обхване множеството артикули и услуги за популацията на локалния пазар, прецизира Рейн.
 Саудитска Арабия зае $11 милиарда и от Китай за покриване на бюджетния си недостиг
Водеща петролна страна зае $11 милиарда и от Китай за покриване на бюджетния си недостиг

Заемът е при относително висока рента

Други значими знаци за приближаването на същинска дефлация в азиатската страна, по думите на Шон Рейн, може да бъдат понижението на цените на недвижимите парцели и на съществени категории потребителски артикули. Тези фактори обаче станаха единствено спомагателни " катализатори " за приближаването на дефлацията.

" Основната причина, заради която Китай в този момент е " на ръба " на дефлацията, е спадът при цените на свинското месо ", обобщава специалистът.
 Продават две имения благосъстоятелност на създателя на затъналата в задължения китайска строителна компания Evergrande
Продават две имения благосъстоятелност на създателя на затъналата в задължения китайска строителна компания Evergrande

На каква сумата се правят оценка замъците в Хонконг

За ноември показателят на потребителските цени в Китай се намали с 0,5 процентни пункта на годишна база. Този спад е най-бързият за последните три години. " Слабото вътрешно търсене от своя страна, форсира темповете на спад при цените на свинското месо, а свръхпредлагането му сътвори спомагателни проблеми за китайския свиневъден бранш ", заключи мнението си по въпроса и пазарният пълководец на компанията IG в Сингапур, Джун Ронг Йеп.

Малко по-рано беше обявено, че китайските управляващи са основали незабавен проект за възобновяване на стопанската система на страната от отрицателните последствия от рецесията поради локдауните, който ще се извършва през 2024 година Въпросният проект включва девет стъпки, целящи: увеличение на размера на задграничните вложения в страната, стимулиране на производството на високотехнологични артикули и превъзмогване на дълговата рецесия в бранша на недвижимите парцели.
 Как китайската Shein подаде
Как най-голямата китайска верига за облекла подаде " скрито " документи за листване в Ню Йорк

Защо компанията, която е измежду най-големите в света в региона на модата, употребява този формат за IPO
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР