В Китай Георгиева ще бъде от 30 август до 3

...
В Китай Георгиева ще бъде от 30 август до 3
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева заминава за важни срещи в Китай и Индия

В Китай Георгиева ще бъде от 30 август до 3 септември и ще организира двустранни срещи с китайски водачи.

 

През юли МВФ остави без смяна прогнозата си за Китай – чака се икономическият растеж на страната за 2023 година да бъде 5.2 %. За 2024 година обаче от Фонда предвиждат лек спад или растеж от 4.5 %.

 

Причината – Китай не се възвръща от пандемията по този начин, както от Фонда чакаха, а също така имотният бранш се свива и това основава огромен брой опасности.

 
Следващата ще бъде Джакарта, където Кристалина Георгиева ще взе участие в лидерската среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). В Индонезия Георгиева ще бъде от 4 до 7 септември.

 

После обиколката й ще продължи в Индия, където тя ще се включи в срещата на Г-20 в Делхи. Престоят й там ще продължи от 8 до 10 септември.

 

В изявление за телевизия Bloomberg предишния петък, 25 август, Георгиева съобщи, че чака световните парични политики да се разграничават една от друга, откакто множеството огромни централни банки през последната година съществено затягаха кредитните условия, за да забавят растежа на облагите от повишението на цените.

 

Оценката на МВФ за световния напредък за 2023 година от юли остава висока, само че все пак Кристалина Георгиева предизвести, че в средносрочен проект има редица провокации, които заплашват икономическото развиване на света.

 

Фондът предвижда през юли растеж на световния Брутният вътрешен продукт от 3% или с 0.2% повече от плануваното през април.

 

В същото време упованията му за 2024 година остават без смяна – прогнозите са световният Брутният вътрешен продукт да означи следващата година растеж от 3 %.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР