В килии били затворени българските туристи, които бяха задържани на

...
В килии били затворени българските туристи, които бяха задържани на
Коментари Харесай

Задържаните български туристи в Мексико: Държаха ни в килия, даваха ни вода от пликчета

В килии били затворени българските туристи, които бяха арестувани на летището в Канкун, Мексико. Там те са прекарали пет дни.
Прочетете още
„ На 9 януари, след кацане на аерогарата минахме инспекция, само че паспортите ни бяха снимани с персонален телефон.  След изявление ни поканиха в офис, където отхвърлиха да ни върнат документите и ни споделиха да предадем телефоните си. След това бяхме разграничени от мъжете и ни заключиха в обособени пространства ”, разказа пред Нова телевизия Елена Параскова.

По думите ѝ управляващите в Мексико не дали пояснение за дейностите си.

„ Още с идването споделих, че съм бременна. Бяхме готови за топло време и бяхме по-леко облечени. Стаята, в която ни затвориха беше облицована с камъни и беше доста студено. Помолих за нещо по-топло, с което да се завия, само че ми дадоха фолио за хипотермия, с цел да се стопля. Имаше и проблем с водата. Пет дни ни носиха пликчета, в които имаше вода с лимон и захар ”, съобщи  друга пострадала.

Сънародниците ни подчертаха, че с тях е имало и арестувани туристи от други националности. Те обявиха, че им е било  отказано каквото и да било позвъняване, с цел да се свържат с турператора, от който са закупили почивката. За казуса се схваща, откакто от хотела се свързали с туристическата организация, която алармирал на роднините. Служителка на консулството ни в Мексико настойчиво ги е издирвала три дни, само че са ѝ отказвали достъп до арестуваните.

„ Имаме информация за общо 27 българи, които са били арестувани е Мексико ”, потвърди  Румяна Балтова от Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР