В Киев цари паника заради все по-явната връзка на задържаните

...
В Киев цари паника заради все по-явната връзка на задържаните
Коментари Харесай

Паника в Киев, Лондон съветва да спрат всякакви диверсии през границата и във вътрешността на Русия

В Киев царува суматоха поради все по-явната връзка на арестуваните терористи, които устроиха кървава баня в московския комплекс " Крокус сити хол ". Украинският опозиционен Телеграм канал " Резидент " твърди, че в Офиса на президента (ОП) е получено предизвестие от английското разузнаване да бъдат прекъснати всевъзможни диверсии на границата и секрети интервенции на територията на Русия.

От кабинета на президента Володимир Зеленски са заповядали на Центъра за осведомителни и психически специфични интервенции (ЦИПСО) да провежда осведомителна акция за кървавата баня в Москва. В Киев схващат какви ще са следствията за Украйна от терористичната офанзива и се опитат да изместят фокуса към Кремъл. Шефът на президентската администрация Андрий Ермак е инструктирал службите да спрат всевъзможни интервенции в Русия, прибавя " Резидент ".

ЦИПСО взаимно с английското разузнаване работят по осведомителната диря за терористичната офанзива в Москва. Сега главната задача е да се измести фокусът върху " Ислямска страна ", с цел да се отклонят всевъзможни връзки на терористите с Руския доброволчески корпус в Украйна и киевските специфични служби.

Според специалисти схемата на терористичната офанзива в Москва изцяло възпроизвежда технологията на прът центровете, когато жертвата се " води за тноса " за дълъг интервал от време. Подобна технология беше употребена от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) за саботиране на изборите в Русия. Ако Павел Дуров (създателят на обществените мрежи " В Контакте " и Телеграм) съобщи информация от сървърите, ще стане ясно кой стои зад това, настояват експерти.

Един от арестуваните терористи призна по време на разпит, че с него се е свързал избран " асистент на проповедника ", който той е слушал в обществените мрежи. На атентатора са били препоръчани 500 хиляди рубли, с цел да убие колкото се може повече хора. Мястото на офанзивата е било посочено анонимно посредством Телеграм, оръжията от тайника също са предадени от лицето, поръчало терористичната офанзива, изясняват специалисти пред " Резидент ".

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР