В Киев пристигна председателят на военния комитет на НАТО адмирал

...
В Киев пристигна председателят на военния комитет на НАТО адмирал
Коментари Харесай

Адм. Роб Бауер в Киев: Украйна и НАТО са по-близки от когато и да било

В Киев дойде ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, заяви Гордон.

Това първата аудиенция на военна делегация от НАТО в Украйна от началото на пълномащабната съветска инвазия, означи адм. Бауер в свое изявление пред Киевския конгрес по сигурността, проведен от фондацията на Арсений Яценюк " Отвори Украйна ".

„ Това е удостоверение, че НАТО и Украйна са по-близки от когато и да било ", добави той.

Адмиралът изрази надълбоко почитание към мъжеството и силата, демонстрирани от украинците на бойното поле и отвън него.

" С всеки ден ние ставаме все по-близки и все по-съвместими. Заедно вършим всичко, с цел да стане Украйна член на нашия Алианс. Флагът на Швеция няма да е единственият синьо-жълт байрак в щаба на НАТО. " – даде обещание адм. Бауер.

Той акцентира, че Украйна се нуждае от по-голяма поддръжка против съветската експанзия, в сравнение с получава в този момент.

" Президентът (на Русия) Путин позволи две стратегически неточности: той недооцени решимостта на Украйна и недооцени единството на НАТО. С наша помощ Украйна може да победи. От цялото си сърце споделям: вие не сте сами. Не сте самотни. НАТО ви поддържа. Демокрацията ще спечелва над автокрацията. Свободата ще спечелва над тиранията. Светлината ще спечелва над тъмнината. Слава на Украйна! " – сподели Бауер.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР