В Киев беше издигнат паметник на един от героите на

...
В Киев беше издигнат паметник на един от героите на
Коментари Харесай

Издигнаха паметник на героя на Украйна Александър Мациевски

В Киев беше повдигнат монумент на един от героите на Украйна – Александър Мациевски.

Това е оня украински военнослужещ, който бе разстрелян откакто произнася фразата „ Слава на Украйна “. Убийството на боеца от 163-ти батальон на 119-та независима бригада на Териториалната защита на Черниговска област бе документирано в съветски клип, който обиколи целия свят и взриви потребителите в интернет.

„ Гледам го и чак изкрещях: „ Саша! “, споделя 67-годишната Параска Демчук, която видяла клипа, запечатал разстрела на сина й, станал жертва на съветските закононарушения. „ Майчице, единствено ти да си ми жива, единствено жива да си ми! Така ме молеше, когато го чух за финален път на 29 декември “, споделя още опечалената Параска, прегръщайки тесте от фотоси на починалия си наследник. „ Сякаш предчуствах, споделих му, синко, ти себе си пази! “.

Тялото на Александър се връща в Украйна през февруари при една от размените на тела на починали от двете страни на фронтовата линия и на 14 февруари е заровен под украински байрак, за който се е сражавал в гр. Нежин. Смъртта му остава неразбираема до 6 март, когато се появява клипът с разстрела на украинския военнопленник с цигара в устата незабавно след думите „ Слава на Украйна! “.

И през днешния ден опечалената му майка не престава да мисли и тъгува за него. Нито славата на героичния й наследник може да спре горчивите майчини сълзи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР