В Катуница 50 на сто от имащите право на глас

...
В Катуница 50 на сто от имащите право на глас
Коментари Харесай

Почти 100% от гласувалите на референдума в Катуница са против добива на инертни материали

В Катуница 50 на 100 от имащите право на глас са се присъединили в провелия се референдум по отношение на бъдещето на добива на инертни материали в региона. Това значи, че е преминат изискуемият предел от 40% за годност на допитването, оповестява БНР.

Деветдесет и осем на 100 от участвалите във вота са се оповестили срещу концесията. Тя беше предоставена на сдружение с решение на държавното управление от февруари, като избраният терен за рандеман на инертни материали е 235 декара. Най-голяма част от тази повърхност е от землището на Катуница.

До насрочването на референдума се стигна след утвърждение от локалния парламент на община Садово.

Ето какво съобщи ръководителят на Общинския съвет Атанас Телчаров, откакто станаха известни резултатите от гласуването: "Днешния избор го преценям като доста положителен за всички от обитаемото място и всички в района. Хората излязоха, опазиха мнението си. Следващите дейности на локалната власт и мои персонални, като ръководител на Общинския съвет, - длъжен съм в тридневен период да разглася резултатите, които ще излязат с решение на Общинската изборна комисия и от наша страна ние ще желаеме неотложно Министерският съвет да анулира своето решение от февруари месец, което дава позволение в околност "Кацара " да се добиват инертни материали. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР