В Карнобат са задържани десет души, обещавали кредити от 100

...
В Карнобат са задържани десет души, обещавали кредити от 100
Коментари Харесай

Задържаха измамници, обещавали кредити за милиони от чужди банки

В Карнобат са арестувани 10 души, обещавали заеми от 100 000 до 40 000 000 евро, съобщи Българска телеграфна агенция. Мащабната полицейска акция се организира от чиновници на Главна дирекция " Национална полиция " със съдействието на звено " Жандармерия " и Областната дирекция на МВР-Бургас.

Акцията е ориентирана към обезвреждане на проведена незаконна група, разрастваща незаконната си активност главно на територията на България и в частност в Карнобат, оповестиха от полицията.

Група лица извършвалии измами в изключително огромни размери, като се представяли за чиновници на огромни турски и немски банки. Те убеждавали жертвите си, че ще им уредят банкови заеми в размер от 100 000 до 40 млн. евро, с цел да подкрепят индустриалната си активност. Това разгласи представителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Организираната незаконна група е правила незаконната си активност от декември 2017 година За това време са излъгани разнообразни лица, а общата сума е към 500 000 лв..

За такава незаконна активност е планувано наказване " отнемане от независимост " за повече три години и съставляващо закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс. За основаната група с користна цел - закононарушение по член 321 Ал. 3, т. 2 вр. с Ал. 2 от Наказателен кодекс.

Акцията се организира под надзора на профилираната прокуратура и следствения отдел към профилираната прокуратура.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР