В каналите на Варненското езеро плуват три кораба, които имат

...
Коментари Харесай

Подкаст: Дълбоката държава, или как Варненското езеро глътна 230 млн. лв.

В каналите на Варненското езеро плуват три кораба, които имат забавна задача. Те копаят дъното на канала, с цел да може той да се отвори за по-големи товари.

На пръв взор това е добра вест за фирмите, които от години упорстват за сходни дейности. Погледнато от вътрешната страна обаче, наподобява прекалено много на порочния модел " Автомагистрали ", по който се изсипват стотици милиони левове от държавния бюджет, без да е ясно на кого се дават и защо.

Връзката стартира с държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", минава през локални компании, свързани с братята Домусчиеви, има общо с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и завършва някъде в Калининград. Първоначалният план за издълбаването на каналите е на стойност 220 млн. лева, само че след това скрито пораства до близо 393 млн. лева Дори и най-щедрата сметка демонстрира, че тази сума е раздута с 230 млн. лева

А цялата информация се крие настойчиво от всички равнища в страната.

Затова в този епизод на " Гласът на Капитал " приказваме с журналиста Спас Спасов, който направи следствие по тематиката на база документи, предоставени му по закона за достъп до информация и по данни, изнесени от служебния министър на финансите Асен Василев. В епизода ще чуете:

по какъв начин страната бърза да финансира плана, откакто почетният ръководител на Движение за права и свободи придобива мажоритарен дял в Топлоелектрическа централа " Варна " за какво дейностите са предоставени на държавната " Транспортно строителство и възобновяване " и по какъв начин тя го пренасочва към консорциуми, свързани с братята Домусчиеви каква е връзката с съветската " Гидрострой ", която се оказва притежател на корабите по какъв начин от държавния бюджет изчезват близо 230 млн. лева
Your browser does not support the audio element.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР