В канадската провинция Британска Колумбия беше регистриран първият случай на

...
В канадската провинция Британска Колумбия беше регистриран първият случай на
Коментари Харесай

Канада c първия случай на силно мутиралия подвариант BA.2.86 на коронавируса

В канадската провинция Британска Колумбия беше регистриран първият случай на заразяване със мощно мутиралия подвариант BA.2.86 на разновидността при човек, който не е пътувал отвън провинцията, заяви Ройтерс, като цитира здравните управляващи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32729
Лицето не е прието в болница, а откриването на вируса BA.2.86 не е трансформирало риска за хората в Британска Колумбия, обявиха в взаимно изказване основният доктор на провинцията Бони Хенри и провинциалният министър на опазването на здравето Ейдриън Дикс. " Не беше ненадейно подвариантът BA.2.86 да се появи в Канада и в провинцията ", споделиха те. " КОВИД-19 продължава да се популяризира в международен мащаб и вирусът продължава да се приспособява. "

 

Подвариантът BA.2.86, открит за първи път в Дания предишния месец, носи повече от 35 разновидности в основни елементи на вируса спрямо XBB.1.5, преобладаващия вид през по-голямата част от 2023 година Случаи са регистрирани и в Съединени американски щати, Швейцария и Израел.

Американските Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите обявиха предходната седмица, че BA.2.86 може да е по-способен да провокира зараза при хора, които преди този момент са боледували от КОВИД-19 или са били имунизирани.

Според учените е значимо да се следи BA.2.86, само че е малко евентуално той да провокира опустошителна вълна от тежки болести и гибел, като се има поради имунната отбрана, построена в международен мащаб от имунизацията и предходната зараза.

Канадските здравни управляващи са отбелязали повишение на броя на инфекциите с КОВИД през последните седмици, макар че интензивността на вируса остава относително ниска, заяви канадската здравна работа в седмичен бюлетин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР