В Камарата на представителите на САЩ официално е внесен двупартиен

...
В Камарата на представителите на САЩ официално е внесен двупартиен
Коментари Харесай

В САЩ внесоха проекторезолюция с условията за победата на Украйна във войната

В Камарата на представителите на Съединени американски щати публично е импортиран двупартиен план на резолюция за изискванията на успеха на Украйна във войната с Русия. Презентацията на документа бе направена на Капитолийския рид във Вашингтон, предава РБК-Украйна, като се базира на украинския дипломат в Съединени американски щати Оксана Маркарова.

" Председателят на Хелзинкската комисия на Съединени американски щати, конгресменът Дж. Уилсън (Р), съпредседателят на Комисията С. Коен (Д), съпредседателят на Конгресния украински кокус М. Каптур (Д) организираха брифинг за пресата с присъединяване на третия президент на Украйна Виктор Юшченко “, отбелязва посланикът.

В проекторезолюцията се удостоверява, че политиката на Вашингтон е ориентирана към победа на Украйна и възобновяване на интернационално приетите граници от 1991 година Документът също по този начин открива, че след успеха би трябвало да се обезпечи пътят за интеграция на Украйна в НАТО и други евроатлантически институции.

Проекторезолюцията гласи, че Съединените щати, със своите съдружници и сътрудници, би трябвало да подсигуряват:

- Русия ще заплати репарации на Украйна;

- подпомагане на международната общественост за възобновяване на Украйна;

- привличане на управлението на Руската федерация към отговорност за завоевателната война;

- възобновяване на справедливостта за жертвите на закононарушенията, осъществени от Руската федерация по време на нейното навлизане в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР