В Калифорния има нов вид на коронавируса SARS-CoV-2, който се

...
В Калифорния има нов вид на коронавируса SARS-CoV-2, който се
Коментари Харесай

Калифорнийски вариант на коронавируса тревожи САЩ, в Калифорния спряха ваксината на Moderna от една пратка

В Калифорния има нов тип на ковид SARS-CoV-2, който се е формирал на локално равнище. До това умозаключение стигат учени и здравните управляващи на щата, откакто новият вид е открит в доста проби и има догатки, че е " отговорен " за образуването на няколко огромни огнища, да вземем за пример в Санта Клара.
Новата разновидност на ковид, кръстена CAL.20C може да се е появила още през ноември, написа БГНЕС. След това тя е почнала да се популяризира съществено и съгласно новите проучвания той към този момент е открит допълнително от половината проби, взети на 13 януари от лаборатория в Лос Анджелис. Съответно, вниманието в този момент е нараснало - дали калифорнийският вид няма да се окаже по-сериозно предизвикателство от така наречен английски да вземем за пример. И има догатки, че този вид е виновен за повишението на случаите на инфектирани с COVID-19 през последните месеци в щата.
 400 души са под карантина в Сейнт Мориц, Швейцария 400 души са под карантина в Сейнт Мориц, Швейцария
Властите в Сейнт Мориц сложиха под карантина чиновници и посетители на два първокласни хотела, затвориха ски учебни заведения и оставиха учениците вкъ...
Според Los Angeles Times още не е осъществено секвениране на новия вид и не се знае дали той е по-заразен, дали се кара по-тежко. Не е ясно и дали в действителност не се открива по-често в локалните лаборатории просто тъй като се вършат повече проучвания. Сега тече изследване на новия вид, в това число и дали е по-приспособим към имунизациите. В щата има съвсем 3 000 000 доказани случая на COVID-19 от началото на пандемията, а краткотрайно е спряно действието на разпоредба в щата за чистотата на въздуха при случаи на кремации.
Другите мутирали разновидности на SARS-CoV-2 са английският вид B117, от Южна Африка - B1351, и Бразилия - P1. Безпокойството по отношение на тези разновидности касае разновидности в S-протеина на ковид, с който той влиза в човешките кафези - особено в южноафриканския и бразилския вид има разновидност в протеина E484K, която потвърдено понижава разпознаването на антителата, помагайки на вируса да заобиколи имунната отбрана, обезпечена от предходна зараза или имунизация. Този резултат обаче не е безспорен т.е. вирусът към момента не може да се измъкне от всички антитела
Междувременно основният епидемиолог на Калифорния доктор Ерика Пан предизвести да се спре потреблението на ваксини на Moderna от една съответна пратка, тъй като има открити " по-малко от 10 случая на алергични реакции ". От пратката са дистрибутирани над 330 000 дози. Тече следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР