В календарен ред нашият своеобразен обзор на различни събития отразява

...
В календарен ред нашият своеобразен обзор на различни събития отразява
Коментари Харесай

Art RADAR - бързо, лесно и културно. Какво ни очаква през декември?

В календарен ред нашият самобитен преглед на разнообразни събития отразява както места, които наложително би трябвало да се посетят, по този начин и всички други, които бихме желали да забележим, само че уви не можем, тъй като са толкоз доста. Именно поради това, от време на време планирането е повече от належащо. През последните години столицата ни се трансформира в гъмжащ от културни случки град, постоянно събитията се случват по едно и също време, което прави визитата им мъчно. Сцената се развива главно поради нестихващия възторг на самостоятелния бранш, изпод нагоре, органично със или без държавна поддръжка.

 

Декември се свързва с базари и пазари. Затова започваме със селекция от коледни събирания. Ще преминем през забавни изложения и ще спрем на музикални и театрални събития, които считаме за забавни и заслужаващи вашето внимание. Задължителни места за посещаване, в случай че сте същински софиянец. А може би точно коледните събития ще ви полуотворен вратите на непознати градски места?

 
1 декември от 19:00 ч.
 

 

Времетраене: 1 час

Планирана като разтоварваща и възстановителна, ваканцията на две млади двойки в отдалечена планинска вила претърпява непредвиден поврат. Сблъсъкът им с тайните, които крие планинската обител, отключва проявления, които никой от тях не е подозирал, че има. 

 

Local Suicide в клуб BRUT

След 10:00 ч.

Най-новото клубно място в София, което се намира на Ул. “Иван Вазов ” 12

Базирано в Берлин DJ дуо и двойка, известни със своето пламенно обединение на ню уейв, постепенно техно, EBM, пост диско и есид хаус, постоянно с ориенталски въздействия, които самите те обичат да назовават „ технодиско “ и „ кобра вълна “.

2 декември- от 18:00 ч. (вход свободен)
 

(Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил) в Топлоцентрала 

 

Тази зима БАССЕС чества 25 зими и по този мотив провежда ГРАНДИОЗНО ПАРТИ!

 
3 декември от 18:00 ч. (вход свободен)
 

Военна Академия Г.С Раковски

Диригент: Левон МанукянСолисти: Артур Надосян и Сандра Александрова

В програмата: Робърт Амирханян, Маргарита Хългатян, Андреа Бочели, Арам Авагян, Алиша Кийс, Франк Синатра, Стаматис Гонидис, Константин Петросян, Ета Джеймс, Сергей Каринян

 
4 декември- 18:00 ч. (вход свободен)
 

в изложба DOZA 

Вихрен Георгиев е основателят на " People of Sofia ", план, който показва нефилтрирана душата на града. Той не преследва хигиенизирани облици, а вниква в урбанистичния безпорядък - с неговите битки, триумфи и тихи крясъци. Създава дребен справочник за човешките взаимоотношения - с лицата на угрижените и жестовете на гордите, с цялото величие на човешкото битие.

 

" Морето “ (1967, реж. Петър Донев, 62 мин) филмотечно кино “ОДЕОН ”, 19:00 ч.

Българска национална филмотека се причислява за трета поредна година към следващото издание на,,Сезон на класическия филм “ – самодейност на Асоциацията на европейските синематеки (A Season of Classic Films, Association des Cinémathèques Européennes), сплотяваща 22 институции от цяла Европа, отдадени на концепцията за запазване на аудиовизуалното културно завещание. В рамките на плана тази година Български национален фронт (българска политическа ще показа пред аудитория цифрова реституция на игралния филм „ Морето ”. В него ще забележим Стефан Данаилов, Северина Тенева и Ицхак Финци. Сценарист е Георги Бранев, оператор – Борис Янакиев, а композитор – Кирил Дончев.

 

 
5 декември от 18:00-21:00 ч.(вход свободен)
 

Ул. Триадица 5А, Бобина

Първата независима галерия на младия български актуален актьор Дейвид Тадесе. Между 5 и 12 декември културно пространство „ Бобина “ ще приюти част от най-скорошните работи на Дейвид, в които той играе освен с разнообразни техники и формати, само че и с разнородни източници на ентусиазъм – от класическите изобразителни похвати до африканските племенни украси и знаци.

 
На 8 декември от 21 ч.
 

Вход: 10 лева и 15 лева след 00 ч.

Бившата фабрика на Зрънчо, не къде да е, а в ЛОФ.ТЪ, едно Софийско различно пространство с аспект към Витоша и релсите

Ще чуете сетове на Julieta Intergalactica (Ясен Згуровски),Rosie Eisor (съоснователка на Blood Becomes Water) и дуото Elve&Fille, също по този начин може да разгледате и купите техни произведения и принтове на изложбата и празничния базар в пространството на клуба.

 
14 декември - 18:30 ч.
 

Времетраене 90 мин.

Цена на билет: 12/10/8 лева

 
15 декември, 18:00 ч.
 

 

Ул. “Цар Асен ”  19

 

Откриване на изложбата “Pink my ride ” в новото Софийско пространство за модерно изкуство и дизайн. Изложба с създатели, работещи в пресечната точка на изящното изкуство и арт дизайна.

 
15 декември- 17 декември
 

 
16 Декември 
 

 

Коледен Пазар с аксесоари, мода, книги, козметика, винили, дори и детски ъгъл

 

Ул. “Княз Борис ” 39

 

Предколеден базар със особено подбрани творби от сферата на изкуството, дизайна и модата, както и доста други екстри от Кокимото и компания.

 
23 Декември в 22:00 ч.
 

Едно обещаващо празненство

Вход свободен

 

По Art RADAR работи Теодора Коцева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР