В какво ще се превърне емблематичният хотел България? Емблематичната сграда

...
В какво ще се превърне емблематичният хотел България? Емблематичната сграда
Коментари Харесай

В какво ще се превърне емблематичният хотел България?

В какво ще се трансформира емблематичният хотел " България "? Емблематичната постройка на някогашния хотел " България " в София може да промени образа си. Причината е, че притежателят й желае тя още веднъж да проработи като хотел и планува промени, а комплексът е монумент на културата. Това описа пред Дарик Васил Макаринов от " Български архитектурен модернизъм ".
 
Архитектите, които се занимават с проектирането на проектите за промени на фасадата на хотел България показват, че минимални ще бъдат промените и наддаването може да доближи най-вече до 90 см.
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова се разгласи за опазване на достоверния тип на архитектурния комплекс. До момента в Направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община не е постъпила планова документи от вложителя с искане за надстрояване на постройката.
 
" Ако такава бъде импортирана, незабавно ще бъде предадена на Националния институт за недвижимо културно завещание, като чакаме те да изберат най-консервативния метод за предпазване на постройката ", се показва още в мнението на кмета на столицата.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР