В какво настроение се намирате днес? Знаете ли, че нашите

...
В какво настроение се намирате днес? Знаете ли, че нашите
Коментари Харесай

9 начина да увеличите хормоните на щастието

В какво въодушевление се намирате през днешния ден? Знаете ли, че нашите усеща, без значение дали са позитивни или негативни, се контролират от хормони и невротрансмитери. Невротрансмитерите са мозъчни химикали, които предават информация сред мозъка и тялото.

Тези значими химикали взаимодействат с рецепторите, ситуирани в мозъка и тялото, с цел да контролират огромно многообразие от процеси, в това число страсти, боязън, наслаждение, наслада, яд и други.

Според учени, в случай че всеки ден благодарим за това, което имаме, в случай че овладяваме нови умения, ние можем да спомогнем по натурален път за увеличение на чувството ни за благополучие.

Въпреки че огромен брой биохимикали оказват въздействие върху нашите усеща, те могат да бъдат стеснени до четири съществени невротрансмитера, които играят значима роля в чувствата за благоденствие или благополучие.

Допамин – той се свързва с част на мозъка, която обезпечава възприятието на наслаждение. Синтезира се по време на хранене, сексуален акт. Наричан е още хормонът на мотивацията и пристрастяването.

Галерия
Как да бъдете щастливи?

Окситоцин – това е любовният хормон, директно обвързван с човешката обвързаност, лоялността, доверието.

Серотонин – взе участие интензивно в половото държание, психологичното равновесие, метода на хранене, както и върху редица биохимични процеси, които протичат в тялото ни.

Ендорфин – потвърдено, неговият синтез ни прави по-щастливи, оказва помощ ни да се оправим със напрежението, да понижим непотребния апетит и усилва имунния отговор. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР