В живота на британските монарси има много ограничения, с които

...
В живота на британските монарси има много ограничения, с които
Коментари Харесай

5те забранени храни в кралското семейство - slava.bg

В живота на английските монарси има доста ограничавания, с които Меган Маркъл и принц Хари по този начин и не съумяха да се примирят. Te се отнасят освен до общуването с медиите, външния тип и етикета, само че и за храната!

Оказва се, че има пет неразрешени храни, които не трябва да се сервират на кралица Елизабет II, Кейт Мидълтън, принц Уилям и другите членове на кралското семейство.

Първи в черния лист е чесънът. И за това си има напълно разбираема причина. Наситеният му мирис въобще не е подобаващ за формалните срещи.

Дори и на фамилни празници - сватби и рождени дни, на монарсите се подготвя храна без лук и чесън, тъй като приятният им мирис се резервира чак до идващия ден.

Сред неразрешените артикули попадат и морските блага, както и леко запържено месо. Монарсите не ги ядат, с цел да избегнат отравяне, алергични реакции и дискомфорт в стомаха.

Всъщност, единствено кралицата съблюдава прецизно това предписание. Внукът й Уилям обича суши, а татко му няма нищо срещу да опита ядене с миди.

Ястието Фоа гра пък е изключено от кралското меню по етични аргументи: през 2008 година принц Чарлз отбрани птиците и предложи всички изцяло да се откажат от този деликатес.

На последно място в забранителния лист попадат комплицираните въглехидрати.

Елизабет II убеждава всички членове на кралското семейство да заобикалят ястия въз основата на тестени произведения, ориз и картофи и вместо това да наблегнат на рибата, месото и зеленчуците.

Източник: jenata.blitz.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР