В желанието си да отложи украинското контранастъпление Москва се опитва

...
В желанието си да отложи украинското контранастъпление Москва се опитва
Коментари Харесай

17-та руска атака по Киев за месец, от 31 „Шахед“-а украинците свалиха 29

В желанието си да отсрочи украинското контранастъпление Москва се пробва непрекъснато да тормози мирни градове с всевъзможни летящи бойни дронове и ракети. Целта е да се деморализира цивилното население, само че постигнатият резултат е тъкмо противоположен.

31 ирански дрона-камикадзе „ Шахед -136/131 “ полетяха през днешния ден на разсъмване към Киев и региона. От тях украинската противовъздушна защита унищожи 29, само че 2 доближиха задачите си – жилищни здания. Загинала е 33-годишна жена, най-малко 13 души са ранени – 9 в Киев и 4 в региона. Атаката против украинската столица беше 17-та подред единствено за май, напомни пресслужбата на Военновъздушните сили на Украйна.

Националната полиция заяви и за тежко развалени от падащи парчета коли и жилищни блокове. В региона са открити над 50 ударени къщи, жилища, офиси, магазини и гаражи.

Нападението беше масирано, по разнообразни посоки, на няколко талази. Въздушната паника продължи съвсем 3 часа “, заяви началникът на киевската военна администрация Серхий Попко.

„ Силите и средствата на Военновъздушни сили, в съдействие с противовъздушната защита на другите съставни елементи на украинските отбранителни сили, унищожиха 29 БЛА. Почти всички безпилотни летателни апарати бяха изумени в покрайнините на столицата и в небето над Киев “, се споделя в изказване на украинското министерство на защитата.

Според УНИАН първите детонации са били чути от киевчани към 3 ч. сутринта.

В същото време съветското Министерство на защитата (което украинците публично назовават Министерство на нападението, б.р.) се оплака, че Москва също е била атакувана от безпилотници. От ведомството на Шойгу настояват, че 8 дрона са летели към Москва, само че всички били свалени в Подмосковието. БиБиСи обаче посочи, че удостоверение от самостоятелни източници няма.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР