В изявление на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен

...
В изявление на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

EK: Спешните антивирусни мерки в ЕС не бива да подкопават демокрацията

В изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен се споделя, че въведените изключителните ограничения поради битката с ковид не би трябвало да са за сметка на съществени правила и полезности, залегнали в договорите на Европейски Съюз. „ Демокрациите не могат да работят без свободни и самостоятелни медии. Сега е по-важно от когато и да било публицистите да могат да правят работата си свободно и тъкмо, тъй че да  се опълчват на дезинформацията и да има гаранция, че жителите имат достъп до основна информация. Всички изключителни ограничения би трябвало да са лимитирани до нужното и прецизно пропорционални. Те не би трябвало да не престават постоянно “, се споделя още в изказването, представено от БНР.

Вчера унгарският парламент утвърди нов закон, който дава на премиера Виктор Орбан опция да ръководи посредством укази на процедура за неопределен срок. Според един от признатите текстове, се планува 5 години затвор за всички, които попречват ограниченията за битка с ковид и за тези, които популяризират подправена или изкривена информация за дейностите на кабинета.

Действията на унгарското държавно управление ще бъдат разисквани на утрешния колегиум на еврокомисарите. 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техниче
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР