В изявление на израелското министерство на отбраната бяха представени планове

...
В изявление на израелското министерство на отбраната бяха представени планове
Коментари Харесай

Израел с нови планове за офанзива

В изказване на израелското министерство на защитата бяха показани проекти за нова фаза на войната в Газа, оповестява държавната телевизия. Операциите ще включват щурмове и обиски, разрушение на тунели, въздушни и наземни удари, както и акции на специфичните елементи. Преследването на водачи на Хамас също ще продължи.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се срещна с американския дипломатически делегат Амос Хохстийн, който дойде в Израел за усмиряване на напрежението в района. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е също на обиколка в Близкия изток, в това число срещи в Израел, Западния бряг, Йордания, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия и Египет.

Напомняме че, тази стъпка се подхваща в миг, когато Израел ускорява офанзивата си в линията Газа. Съединени американски щати настояха пред Тел Авив да сведе до най-малко жертвите измежду цивилното население в Газа и го приканиха да ограничи мащаба на военните дейности през идните седмици, отбелязва Ройтерс.

Това е четвъртата дипломатическа совалка на държавния секретар в района. Опасенията, че войната сред Израел и " Хамас " може да обхване целия Близък изток, се ускориха след смъртоносния удар против втория в йерархията на " Хамас " Салех ал Арури в южните околности на Бейрут във вторник и двойната детонация в Иран през вчерашния ден, при която починаха 95 души, означи Франс прес.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР