В извънредно съобщение тази нощ председателят на ЕК Урсула фон

...
В извънредно съобщение тази нощ председателят на ЕК Урсула фон
Коментари Харесай

ЕК обяви изключването на руски банки от SWIFT

В изключително известие тази нощ ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че решението Русия да бъде изключена от банковата разплащателна система SWIFT e факт.
То е взето със единодушието на американския президент Джо Байдън, канцлера Олаф Шолц, италианския министър председател Марио Драги, френския президент Макрон, канадския министър председател Джъстин Трюдо и английския министър председател Борис Джонсън.
Изключването се отнася за част от съветските банки. Те няма да могат да вземат участие в международните разплащания и с това се блокира съветският импорт и експорт, акцентира фон дер Лайен. Руската централна банка няма да може да борави с запасите си, с цел да избегне интернационалните наказания. Страните са се съгласили да лимитират и така наречен “златни паспорти” за богати съветски жители.
“Путин предприе курс, който да унищожи Украйна, само че с това той унищожи бъдещето на Русия,” заяви фон дер Лайен.
Германското държавно управление заяви, че ще изпрати в Украйна ракети Stinger и Противовъздушна отбрана системи. Франция, Белгия, Чехия и Нидерландия също оповестиха, че изпращат оръжие и гориво за украинската войска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР