В изуалната прилика на тази порода кучета с вълците е

...
В изуалната прилика на тази порода кучета с вълците е
Коментари Харесай

Между куче и вълк – вълнуваща комбинация

В изуалната аналогия на тази порода кучета с вълците е в действителност невероятна. Физиката им е съвсем идентична с дивия див звяр, само че в характера наподобяват единствено някои негови черти. Ето и какво още би трябвало да знаете за тази порода кучета, съгласно новото видео на канала на Vbox7.com..

Положителни качества

Чехословашкия вълчак развива доста мощна обвързаност, освен към притежателите си, само че и към цялото семейство. Лесно могат да се научат да живеят с други животни. Изключително обществени животни, които не трябва да бъдат изолирани. Тази порода са доста игриви, темпераментни и податливи на дресировка. Чехословашкия вълчак е самоуверен и лоялен, подготвен е постоянно да отбрани фамилията си.

Характеристика

Имат визията и структурата на вълк. Чехословашкия вълчак е с доста мощно подушване и има права гъста четина в сивата гама. Бързо се привързва към фамилията си. Важно е още да бъде овладяна пристрастеността им към лова, още до момента в който са дребни, с цел да се избегне нападателно държание като по-възрастни.

Трябва да бъдат социализирани, както и да привикват с разнообразни ситуации. Важно е да бъдат добре подготвени. Често кучетата от тази порода споделят със притежателите си освен посредством джавкане, само че и като ръмжат, скимтят и употребяват езика на тялото. Може да бъде отглеждано, както в жилище, по този начин и на двора, като е значимо да има задоволително място. Редовните и продължителни разходки при тази порода са наложителни.

Размери

Породата доста прилича размерите на вълк и приблизително доближават до 60-65 см., само че нямат горна граница.

Тегло

Достигат до 20-30 кг

Хигиена

Важно е да се грижите добре за гъстата четина на кучето. Добре е да бъде къпано и сресвано постоянно.

Продължителност на живот

Средната дълготрайност на живота при тази порода е 13-16 години.

Произход и история

Породата е получена при опит, в който се кръстосват немска овчарка с европейски вълк, като задачата е да се получи нова порода кучета, сплотяваща най-хубавите качества на двете животни. През 1982 година става национална порода на Чехословакия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР