В източния украински град Харков ще бъде построено първото изцяло

...
В източния украински град Харков ще бъде построено първото изцяло
Коментари Харесай

В Урайна ще правят първото подземно училище

В източния украински град Харков ще бъде издигнато първото напълно подземно учебно заведение в страната, с цел да се предпазят учениците от честите съветски бомбени и ракетни набези, заяви в " Телеграм " кметът на града Игор Терехов, съобщи Ройтерс.

" Такова укритие ще разреши на хиляди деца от Харков да продължат безвредното си образование даже при закани от ракетни офанзиви ", написа Терехов.

Макар и доста учебни заведения във фронтовите региони да бяха принудени да преподават онлайн през цялата война, Харков провежда към 60 обособени класни стаи по метростанциите си преди началото на образователната година, която стартира на 1 септември, създавайки място за повече от 1000 деца да учат в тях, предава Българска телеграфна агенция. 

Харков, вторият по величина град в Украйна, бе с население от над 1,4 милиона души преди Русия да нахлуе в Украйна през февруари 2022 година.

Части от града се намират на по-малко от 35 километра от границата с Русия и са подложени на съвсем ежедневни съветски бомбени и ракетни набези, които могат да обиден жителите му преди те да съумеят да стигнат до бомбоубежища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР