В източната част на Европа и в класическите средиземноморски курортни

...
В източната част на Европа и в класическите средиземноморски курортни
Коментари Харесай

Европортмоне: Най-изгодно за западняка е да харчи в България

В източната част на Европа и в класическите средиземноморски курортни дестинации човек получава повече за същите пари, освен това напълно безусловно, написа австрийският " Кронен Цайтунг ", представен от Трафикнюз. И дава съответни образци. 100 евро на един австриец имат в Турция покупателната мощ на 231 евро, а в България де факто са равни на 213 евро. Най-скъпо си остава в Швейцария, в северните европейски страни и в някои отвъдокеански земи.

``
реклама

В Швейцария 100 австрийски евро се равняват едвам на 73 евро, в Дания - на 78 евро, а в Швеция - на 88 евро. И още цифри.  Много по-изгодно, само че не толкоз, колкото в България, е в следните европейски страни: в Румъния 100 евро имат покупателната мощ на 191 евро, в Унгария - на 169, в Чехия - на 166, в Полша и в Хърватия - на 159, а в Гърция - на 131 евро.

Специално за германците пък ваканционното време предлага опция да похарчат по-малко пари, в сравнение с у дома - поради разликите в стандарта, написа немският " Ди Велт " и обобщава: Най-общо казано, ваканцията на север е много по-скъпа, на изток - доста по-евтина.

От старите държави-членки на Европейския съюз има единствено три, в които е по-евтино, в сравнение с в Германия - Гърция (с 16%), Португалия (с 13 на сто) и Испания (с 8%). На другия полюс са скандинавските страни, измежду които най-скъпо е в Дания - с 38 на 100 повече от междинното европейско ниво. Още по-скъпо е отвън рамките на Европейския съюз - Исландия води с цени, надхвърлящи със 156 % средноевропейските.

В България за германците е най-изгодно - там цените са двойно по-ниски от междинните в Европейски Съюз, написа " Ди Велт " и прибавя: " А който търси още по-евтино, ще би трябвало да излезе отвън рамките на Европейския съюз: в Турция 1 немско евро се " умножава " до 2,44 - не на последно място с помощта на слабата турска лира ".

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР