В Източна Украйна руските войски се готвят да вземат реванш

...
В Източна Украйна руските войски се готвят да вземат реванш
Коментари Харесай

Генерал Сирски: Руснаците се готвят за отмъщение в Източна Украйна

В Източна Украйна съветските войски се готвят да вземат реванш и да си върнат оперативната самодейност на фронта.Това съобщи командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, представен от " Укринформ ". " Оперативната конюнктура в източните посоки остава предизвикателна. Вражеските сили не се отхвърлят от проектите си да доближат границите на Донецка и Луганска област. Те настойчиво се готвят да вземат реванш и да си възвърнат оперативната самодейност ", означи Сирски.

В Купянския бранш подготовката на съветските щурмови елементи е към своя край. Вражеските войски всекидневно обстрелват украинските позиции с артилерия и минохвъргачки, се споделя в изказването. " В Лиманския бранш врагът продължава да заменя своите войски с частите на 25-та войска, които бяха образувани и трансферирани от територията на Русия ", разгласи украинският пълководец.В бранша Бахмут се водят яростни сражения. Руските нашественици вършат опити да задържат завзетите позиции, само че украинските воини последователно ги изтласкват.Заедно с командирите на оперативно-тактическите групировки и бригадите " Лиман " и " Соледар " Сирски преглежда всички вероятни дейности на съперника и утвърждава най-ефективните управнически решения.

По думите му главната задача е да се обезпечи надеждна защита, да не се допусне загуба на завзетите рубежи и позиции в Купянския и Лиманския бранш и сполучливо нахлуване в бранша Бахмут. Най-важното е горното да бъде направено с минимални загуби измежду украинските бранители, акцентира Сирски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР