В изследваните 76 държави броят на така наречените дефинирани дневни

...
В изследваните 76 държави броят на така наречените дефинирани дневни
Коментари Харесай

Употребата на антибиотици в света е нарасналa с 65% от 2000 г.

В изследваните 76 страни броят на по този начин наречените " дефинирани дневни дози " се е нараснал от 21,2 милиарда през 2000 година на 34,8 милиарда през 2015 година

© Phil Noble Още по тематиката
Фалшивите вести в медицината убиват

Пет метода за инспекция на онлайн източниците на информация
24 ное 2017
Не приемайте антибиотици и антивирусни препарати без рекомендация от доктор

Д-р Александър Гацов - доктор " Уши, нос и гърло " в " Аджибадем Сити клиник болница Токуда " - София, пред " Капитал Здраве "
24 ное 2017
Глобализацията носи опасности за фармацевтичната промишленост

Прехвърлянето на производството в Азия основава терзания за качеството
16 май 2016 В изследваните 76 страни броят на по този начин наречените " дефинирани дневни дози " се е нараснал от 21.2 милиарда през 2000 година на 34.8 милиарда през 2015 година Употребата на антибиотици в света фрапантно се усилва от 2000 година насам. Това демонстрира изследване на Националната академия на науките на Съединени американски щати, основано на продажбата на антибиотици в 76 страни, оповестява Quartz.

Резултатите

В международен мащаб от 2000 до 2015 година използването на антибиотици се е нараснала с 65%, като тези медикаменти се употребяват по-често в страни с невисок и междинен стандарт на живот. В изследваните 76 страни броят на по този начин наречените " дефинирани дневни дози " се е нараснал от 21.2 милиарда през 2000 година на 34.8 милиарда през 2015 година В страните с високи приходи растежът е от едвам 6% - 10.3 милиарда дози.

Анализаторите настояват, че този растеж се дължи на увеличаващия се достъп до антибиотици в страни с доста заболели, чиито заболявания могат да се лекуват ефикасно с този вид лекарства.
Но това ще докара до по-високи равнища на антибиотична устойчивост.

При трите страни, в които използването на антибиотици е най-голяма – Съединени американски щати, Франция и Италия, съвсем не се следи растеж, до момента в който в Азия потреблението на този вид лекарства се е нараснало – над 2 пъти в Индия, със 79% в Китай и с 65% в Пакистан. В България потреблението е повишено с близо 15% за интервала.

Притесненията

Антибиотиците са избавили доста животи, лекувайки голям брой бактериални инфекции, само че доста чиновници в публичното опазване на здравето се безпокоят, че лекарите ги предписват неуместно. Тези медикаменти лекуват единствено бактериални инфекции и са безполезни против вируси, в това число и такива, които предизвикват простуда или други инфекции на горните дихателни пътища.

Така наречената антибиотична резистенстност е отговорна за гибелта на 700 хиляди души годишно в международен мащаб, споделя се още в отчета.
Изследователският екип, управителен от учени от Университета Джон Хопкинс в Балтимор и Центъра за динамичност, стопанска система и политика на болесттите във Вашингтон, обявиха, че страните по света би трябвало да влагат повече средства за възстановяване на санитарните условия, осъществяване на постоянни имунизации и осъществяване на различни на антибиотичните лекувания. Елиминирането на използването на антибиотици би трябвало да бъде " първа стъпка и приоритет за всяка страна " съгласно създателите на проучването, изключително поради тревожната прогноза, че до 2030 година потреблението може да се е нараснало с още 200%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР