В израелските училища ще посветят тази седмица два часа, за

...
В израелските училища ще посветят тази седмица два часа, за
Коментари Харесай

В Израел ще учат за участието на поляците в Холокоста


В израелските учебни заведения ще посветят тази седмица два часа, с цел да опишат на учениците за ролята на европейските нации, в това число на поляците, в изтреблението на евреите по време на Втората международна война /1939-1945 г./. Това съобщи министърът на образованието Нафтали Бенет.

Неговата заповед е реакция на полските управляващи, които желаят да вкарат наказателна отговорност за представянето на полския народ като провинен или съизвършител на закононарушенията, които са осъществявани през военните години, в това число Холокоста.

“Наредих на генералния шеф на министерството на образованието да отдели два часа тази седмица за проучването на ролята на европейските нации, в това число на поляците, в убийствата на евреи по време на Холокоста. Ние в никакъв случай няма да забравим “, написа Бенет във Facebook.

Въпреки че Холокостът е умислен и сбъднат от немските нацисти, построили лагерите на гибелта в окупираната Полша, доста поляци са „ се радвали на заличаването на евреи, помагали са, предавали са, прогонвали са и даже самите са убивали “, означи просветителният министър.

Той напомни за еврейските погроми, които са се случвали в Полша освен по време, само че и след Втората международна война. През 1946 година поляци са умъртвили негови близки родственици, измежду които е малолетно дете. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР