В Израел очакват над 15 000 украински бежанци седмично. Около

...
В Израел очакват над 15 000 украински бежанци седмично. Около
Коментари Харесай

Израел се превърна в убежище за руснаци и украинци

В Израел чакат над 15 000 украински бежанци седмично. Около 200 000 украинци имат право на израелско поданство поради еврейския си генезис. От началото на войната Израел, обаче, се трансформира във все по-желана дестинация и за доста руснаци. Държавата се трансформира в леговище за руснаци и украинци.

Наталия e съветска гражданка. Войната я заварила в Израел, където била на посетители на щерка си.

" Децата ме попитаха - за какво не останеш тук? И аз останах ", споделя тя.

Сега проектите ѝ са да стане гражданка на Израел.

€ " Всичко, което обичах в страната си, се срина за един ден. Да, опасявам се да се върна, тъй като нищо оптимистично не следва ", споделя тя.

През последните години имигрантите от Русия доминират в Израел. Само предходната година в страната са пристигнали 7 700 руснаци. Сега израелските управляващи чакат потока да е доста по-голям. Само в първите дни на войната, над 1 400 руснаци са подали молби за визи за Израел.

Над половин милион руснаци имат право да са израелски жители поради еврейските си корени.

От началото на войната Израел отвори границите си за бежанци от Украйна.

Израел е подложен на критика от доста страни, че не се причислява към глобите против Москва. Отговорът на Тел Авив е, че двете страни си сътрудничат за сигурността в Сирия.

" Нашето съдействие е от 2015-та, когато Русия влезе в Сирия. По някакъв метод Русия в този момент е наш комшия. В тази обстановка не можем да нарушим съдействието ", сподели Евгени Сова, народен представител в Израел.

Украинският президент прикани Израел да се включи в посредничеството с Русия. Ерусалим предложи да се трансформира в място за дипломатически разговор сред Киев и Москва. Знамената на Русия и Украйна и думите " Бог основава мир. Очакваме ви! " осветяваха в неделя стените на Стария град в Ерусалим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР