В изпълнение заповедта на министъра на здравеопазването съм спрял плановите

...
В изпълнение заповедта на министъра на здравеопазването съм спрял плановите
Коментари Харесай

В Бургас спират плановите операции

В осъществяване заповедта на министъра на опазването на здравето съм спрял плановите интервенции, плановият банкет е позволен. Това сподели пред публицисти доктор Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас.
Относно двата буферни центъра, които трябваше да проработят от през днешния ден и чиято цел е да разпределят пациентите със подозрения за , доктор Паздеров съобщи следното:
 Трите основни мотора на пандемията Трите основни мотора на пандемията
Заради възходящия брой на инфектирани с ковид все по-силно звучат апелите за предприемане на ограничения. Но какво " подхранва " пандемия...
„ Имаме подготвеност и първият център, който ще проработи, е този в „ Света Дева Мария “ в кв. „ Ветрен “. Той ще работи от през днешния ден следобяд. Другият, който ще проработи, е в УМБАЛ – Бургас. Това ще бъде в помощ както на пациентите, по този начин и на лечебните заведения, защото напорът и легловата база не разрешават този триаж. Идеята ни е да бъдем в помощ на пациентите тъй като решението един пациент да влезе в болница, се взима единствено от лекарите след осъществените проучвания “ уточни доктор Паздеров. Той посочи, че заплащането на PCR тестванията в новите буферни центрове няма да бъде за сметка на пациентите. То ще бъде или за сметка на лечебните заведения, или за сметка на здравната каса.
„ Имаме 57 свободни кревати в Коронавирус – отделенията. От през вчерашния ден са разкрити и спомагателни такива - УМБАЛ ще разполага към този момент с 60 кревати “, добави шефът на РЗИ – Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР