В изпълнение на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура

...
В изпълнение на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура
Коментари Харесай

Осъденият на доживотен затвор Илиян Тодоров бе върнат от Узбекистан да излежи наказанието си в България

В осъществяване на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура до управляващите в Република Узбекистан, у нас бе върнат оповестеният за интернационално търсене Илиян Тодоров. Той бе доведен на летище „ София " от екип на Главна дирекция „ Охрана " към Министерство на правораздаването.

Илиян Тодоров бе търсен по отношение на влезнала в действие въззивна присъда с наказване „ пожизнен затвор ", по дело за ликвидиране на двама младежи, както и за опит за ликвидиране, осъществени на 18.04.2009 година покрай дискотека „ Соло " в София.

Точно преди една година Тодоров бе арестуван в столицата на Узбекистан, откакто се легитимирал пред локалните управляващи с фалшифициран паспорт. Спрямо същия там бе постановена присъда по обвиняване за потребление на неистинен документ.

След серия от диалози сред българската и узбекистанската прокуратура, инициирани от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, през октомври м.г. на работно посещаване в София дойде делегация на Главната прокуратура на Република Узбекистан. Главният прокурор Борислав Сарафов сложи въпроса за връщането на Тодоров в България като посочи предпочитания темперамент на проблема и нуждата наказаният да изтърпи наложеното му от Върховен касационен съд през 2013 година наказване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР