В изпълнение на инструкция за съвместни действия между Министерство на

...
В изпълнение на инструкция за съвместни действия между Министерство на
Коментари Харесай

МОСВ и агенция „Митници“ спряха незаконен внос на отпадъци в Разград

В осъществяване на директива за взаимни дейности сред Министерство на околната среда и водите ( Министерство на околната среда и водите ) и Агенция „ Митници “ за повишение успеваемостта на контрола върху трансграничния транспорт на боклуци , на 25.08.2020г. в Дирекция „ Национален координационен център “ (НКЦ) при Министерство на околната среда и водите беше получен сигнал от Митническо бюро - Разград за зародило подозрение за противозаконен импорт на боклуци от натрошени стъклени опаковки.

НКЦ извършва характерни функционалности по повишение на оперативно равнище на координацията и успеваемостта на профилираните административни звена в министерството по трансграничен транспорт на боклуци , което подкрепя министъра на околната среда и водите в реализиране пълномощията му по профилираното законодателство. В резултат на новосъздадената организация по наблюдаване и събиране на информация на централно равнище, се обезпечава опция за реализиране на предпазен, настоящ и следващ надзор, както и навременно взимане на аргументирани решения по разрешаване на проблеми свързани с вноса на боклуци на територията на Република България.

В резултат на непрестанно реализираната съгласуваност сред всички заинтригувани звена на национално равнище и в отговор на получения сигнал, на 26.08.2020г. специалисти на РИОСВ-Русе реализираха инспекция по предназначение на боклуци те, при която на „ Нур трейд 2017 “ ЕООД бяха формирани 3 акта за определяне на административни нарушавания по ЗУО:

· прави противозаконен транспорт на боклуци , според условията на Регламент (ЕО) №1013/2006г. на Европейския парламент и на Съвета по отношение на транспорти на боклуци ;

· не има документ за отнасяне и превозване на боклуци според ЗУО;

· не е има площадка за предпазване и отнасяне на боклуци според ЗУО.

Спрямо нарушителя е приложена насилствена административна мярка в период до 30 дни да съобщи за екологосъобразно отнасяне (оползотворяване) боклуци те от стъклени опаковки импортирани на територията на Р България в сходство с условията на ЗУО.

Предстои следващ надзор по осъществяването на насилствената мярка от страна на РИОСВ-Русе и установяване размера на глобите за откритите нарушавания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР