В изпълнение на един от водещите приоритети за ефективно обезпечаване

...
В изпълнение на един от водещите приоритети за ефективно обезпечаване
Коментари Харесай

7 дрогирани, 6 пияни и 3 – без книжка

В осъществяване на един от водещите цели за дейно застраховане на пътната сигурност и попречване на сериозните нарушавания на разпоредбите за придвижване, дейните дейности на територията на ОДМВР-Пловдив не престават. Припомняме, че по най-натоварените пътни артерии е обезпечено осезаемо полицейско наличие, а в ежедневния пътен надзор е включен целият охраняем състав от полицейските подразделения с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата.  Периодично по това направление на активност се възнамеряват и реализират профилирани интервенции, като при инспекциите се ползват и двата метода – широкообхватен и линеен. За всяка установена демонстрация на неспазване на открития ред от участниците в придвижването, чиновниците вземат съответното административно или наказателно отношение.

След следващите засилени инспекции, осъществени от петък до неделя по пътищата в региона, са стартирани бързи и досъдебни производства против 16 засечени в нарушаване водачи.

Жена и шестима мъже са хванати да ръководят коли под влияние на наркотични субстанции или техни аналози по време на пътния надзор в пловдивските квартали „ Столипиново “ и „ Кючук Париж “, в Карлово, Храбрино, Йоаким Груево, Маноле и на основен път Пловдив-Карлово, посока Черноземен. Други шестима водачи са били зад кормилата след приложимост на алкохол над 1,2 промила. Двама от тях са хванати в Асеновград, а останалите – на територията на регион „ Северен “, пътя сред Карлово и Калофер, в Старо Железаре и Ново Железаре. Междувременно в Пловдив – в жк „ Тракия “ и на бул. „ Цариградско шосе “, както и в Сопот, са открити трима водачи с отнети свидетелства за правоуправление по силата на наложено административно наказване.

С полицейски заповеди всичките са били арестувани за период до 24 часа в съответните районни ръководства.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР