В изпълнение на дейностите по Акредитиран проект за мобилност на

...
В изпълнение на дейностите по Акредитиран проект за мобилност на
Коментари Харесай

Представители на СУ „Иван Вазов“ - Мездра проведоха работни срещи в Малага и Лисабон

В осъществяване на дейностите по Акредитиран план за подвижност на учащи и личен състав в професионално обучение и образования № 2023-1-BG01-KA121-VET-000123681, финансиран по Програмата на Европейския съюз за поддръжка на образованието, образованието, младежта и спорта в Европа „ Еразъм+ “ 2021-2027 година, Ключова активност 1, „ Образователна подвижност за жители “, бранш „ Професионално обучение и образование “, шефът на СУ „ Иван Вазов “ - Мездра Мариела Горанова и заместник-директорът на учебното заведение Евгени Йоловски взеха присъединяване в подготвителни работни срещи по плана в Малага, Испания и Лисабон, Португалия. 
Целта на подготвителните срещи е да се открият в действителна среда контакти с сътрудниците по плана, след извършена връзка по интернет и запознаване с изискванията, които сътрудниците от Агенциите за интернационална подвижност и образование Tribeka Training Lab - Малага и Pessoa Academy - Лисабон оферират за реализиране на образователна процедура през м. април и м. юли тази година на 40 възпитаници от професионална паралелка - специалност „ Организатор Интернет приложения “, компетентност „ Електронна търговия “ в СУ „ Иван Вазов “.
Освен за възпитаници, по плана ще бъдат проведени обучителни курсове на 10 педагогичен експерти от СУ „ Иван Вазов “ за разширение на техните цифрови умения и използване на новаторски техники по професионалните предмети. 
Обучителните организации Tribeka Training Lab, Испания и Pessoa Academy, Португалия са част от европейската Мрежа за обучение и образование (Education and Training Network - ETN) на ETN обучителни организации, които партнират сполучливо на учебни заведения от цяла Европа за даване на професионален опит в плановете за подвижност „ Еразъм+ “. 
Проектът за подвижност на учащи и личен състав в професионално обучение и образования 2023-1-BG01-KA121-VET-000123681 е с дълготрайност 15 месеца - до 31 август 2024 година, а безвъзмездната финансова помощ от Европейски Съюз за неговото осъществяване е в размер на 117 922 евро. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР