В излъчвано по телевизията заседание на Държавния съвет на Русия,

...
В излъчвано по телевизията заседание на Държавния съвет на Русия,
Коментари Харесай

Путин нареди вдигане на минималната заплата и пенсиите

В предавано по малкия екран съвещание на Държавния съвет на Русия, Путин сподели, че инфлацията няма да надвиши 15% тази година и че дружно с повишението на пенсиите през 2021 година, възрастните хора, ще получат действително нарастване на приходите си.

Според съветския президент и по-младите ще усетят усъвършенстване в стандарта си на живот, защото редица обществени заплащания, са обвързани с размера на работната заплата. Путин подреди на военното министерство да изплаща постоянно заплатите на бойците, участващи във военните дейности в Украйна и компенсациите на ранените и за фамилиите на починалите, откакто посети болница, в която се лекуват ранени в Украйна.

Оптимистичната прогноза на Путин е в несъгласие с упованията на съветската централна банка за годишна инфлация от18-23%, като и с регистрираната през през март и април към 17.5% по публични данни. Сега съветският статистически институт оповестява, че през май следените артикули са поскъпнали с 0.15%, а от началото на 2022 година - 11.8%, без да се изяснява внезапното закъснение на инфлационните процеси, написа още " Сега ".

Руският президент съобщи, че спасители от Министерството на изключителните обстановки ще бъдат изпратени на помощ на армията в Украйна, като ще се занимават главно с разминиране и образуване на филантропични дейности в регионите под съветски надзор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР