В изисканата обстановка на столичния азиатски ресторант Марлин Рут Колева

...
В изисканата обстановка на столичния азиатски ресторант Марлин Рут Колева
Коментари Харесай

Васил Петров и Рут Колева опитаха екзотично азиатско меню

В изисканата конюнктура на столичния азиатски ресторант Марлин Рут Колева и Васил Петров участваха на извънредна презентация на огнения балсам Маутай. Домакините бяха приготвили особено девет-степенно меню от най-изкусителните блюда в азиатската кухня, на които напитката на дипломацията в Китай бе елегантен сътрудник.

Всеки от посетителите в ресторанта подвигна наздравица с шот Маутай и коктейли забъркани от миксолога на Номад Барман – Александър Симеонов.

Традиционно китайско домакинство демонстрираха притежателите на азиатския ресторант Марлин госпожа Шухуей Лоу и брачният партньор й. Лаврак Хон Шао, панирани в кокосови стърготини скариди, черни пикантни гъби, салата от водорасли и други азиатски изкушения, бяха единствено част от великолепието, на което се любуваха гостите.

Абсолютният шлагер в изисканата вечеря бе десертът – микс от ориз и манго в прегръдката на топъл бамук, поднесени в бамбукова кошница джу джън лун.

Рут Колева показа проектите си за есента, свързани с поредност от концертни изяви отвън България, а Васил Петров издаде част от подготовката на грандиозното шоу Sinatra:Vegas 2, което ще се състои в зала 1 на НДК на 12-и ноември.

Двамата се любуваха на Маутай коктейли с екзотичните имена Green Fire, Dragons Tears, Asian Mystery и не пропуснаха да се потопят в традициите на Китай, които повеляват 53 градусовият течен огън да се пие в шотове от 10 мл.

В наздравицата с Маутай домакинът постоянно слага чашата си по-ниско, с цел да показва уважението си към госта. Маутай е знак на качество и авторитет в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – тип житна просвета, която устоя на засушавания и горещини, може да се отглежда в небогати почви и не съдържа глутен.

Маутай е артикул, трансформирал се в народен знак за Китай и е най-известната марка байджу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати.

Moutai е резултат от обичайно произвеждане с вековни обичаи, който минава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно създадени глинени съдове, придават на напитката компактен мирис с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения балсам.

Разнообразието от хиляди марки и типове байджу в Китай не съумява да засенчи абсолютния водач на пазара – Маутай. Компанията отделя големи средства от приходите си за стабилно био-земеделие, медицина и обучение, осигурявайки стипендии за студенти.

В международен мащаб китайското байджу провокира същински пазарен взрив. Призната като „ напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото изобретение на годината. Експертите в гурме културата дефинират Маутай като най-подходящата напитка за азиатската кухня.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР