В изграждащия се Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ започна подготовката

...
В изграждащия се Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ започна подготовката
Коментари Харесай

Тестовете на Ростовската АЕЦ напредват

В изграждащия се Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ стартира подготовката за горещата обкатка на реактора. Специалистите към този момент завършиха с хидравличните проби за издръжливост и компактност на оборудването на тръбопроводите на първи и втори силует и стартират тестванията на реакторната установка при горещи параметри.

В околните дни ще стартират тестванията на херметичната обвивка за херметичност и компактност. Тази доста комплицирана софтуерна интервенция планува инспекция на техническото положение на структурата и системите на херметичните ограждения на реакторното поделение с вътрешно налягане от 4,6 кг. на кв. см. Освен това на строителната площадка се организират дейни подготвителни действия за началото на високоволтовите проби на електрооборудването на охладителната кула. За задвижване на моторите на помпите на кулата на луфт, строителите ще обезпечат напрежение от 6 кВ.

„ Ние пристъпихме към главния стадий на подготовката на енергоблока към физическо пускане “, означи шефът по строителството на Ростовската АЕЦ от Групата компании АСЕ Алексей Кононенко.

Според програмата за подготовка в енергоблока сега се организират дейностите по въвеждане в употреба, в които са ангажирани всички участници в плана – поръчителят, главният реализатор и монтьорите.

„ Подготовката към горещата обкатка се организира по най-стриктен метод с огромно внимание “, акцентира генералният шеф на „ Концерн Росенергоатом “ Андрей Петров. „ Сега е належащо да се обезпечи монтажната подготвеност на всички системи и пространства, задействани в горещата обкатка, с цел да може тя да бъде стартирана съгласно откритите периоди “.

Провеждането на горещите тествания на реакторната установка е планувано за август-септември 2017 година Тези проби съставляват реализиране на параметри в реактора, които са идентични с работните.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР