В Изборния кодекс е предвидено, че имаме 7 дни, в

...
В Изборния кодекс е предвидено, че имаме 7 дни, в
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Оптимист съм за сформирането на кабинет, началниците отвън ще ни посъветват

В Изборния кодекс е планувано, че имаме 7 дни, в които би трябвало да се разгласят крайните резултати. След това би трябвало да се разгласяват в Държавен вестник и в границите на месец президентът да свика новото Народно заседание. Предполагам седмица след оповестението на новите народни представители. Това изясни някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров в ефира на Би Ти Ви.

По-скоро съм оптимист за сформирането на кабинет, тъй като най-вероятно ще има и препоръки извън, че България не би трябвало да бъде в такова състояние, в една амалгама от рецесии. Добре, че няма в действителност стихии и урагани. Предполагам, че ще бъдем посъветвани от началниците извън да съставим държавно управление и по тази причина политическите партии са доста обрани в своите изказвания за това какво ще вършат, откакто се свика Народно заседание.

Според него нашите политици потребен ход нямат, а ще им бъде обяснено, че в случай че желаят да има средства по европейския фонд за възобновяване, ще би трябвало да има работещо държавно управление. А и ще би трябвало да бъде направен бюджет за идната година.

Причината за ниската изборна интензивност съгласно проф. Киров е, че политиците не показват на гласоподавателите си решение на рецесиите – галопиращата инфлация, войната в Украйна.

„ Ако оприличим изборната система на мотор с вътрешно горене, то гласовете на гласоподавателите са горивото, което се подава на мотора, а той не би могъл да работи без гориво “, сподели проф. Киров.

Според него е учудващо, че ЦИК не оповестява досега каква е изборната интензивност.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР