В изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е

...
В изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е
Коментари Харесай

Демерджиев: В изборния ден кмет е агитирал в секция, в която синът му е кандидат-депутат

В изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов " интензивно е пропагандирал " и е " тормозил " една от секциите. Това сподели в изказване министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Това е било секция, в която неговият наследник е претендент за народен представител, разясни той.

По думите на министъра от Министерство на вътрешните работи са подхванали дейности, само че прокуратурата е посочила, че “крехкото доверие сред двете институции е в заплаха ”, тъй като са отказали да образуват следствие и прикани прокуратурата да изясни своите претекстове за случая.

Той сподели още, че са събрани задоволително данни от страна на Министерство на вътрешните работи, с цел да бъде тестван по-внимателно случая.

Кметът на Симитли не е бил арестуван, тъй като контролът е бил стихотворец от районния прокурор на Дупница, изясни още вътрешният министър, представен от Нова телевизия.

“Ние направихме каквото се очакваше от нас, дадохме опция за почтени и свободни избори. Превенцията изигра решаваща роля - има 77 формирани досъдебни производства и 2 присъди по бързи производства досега ”, сподели още Демерджиев.

“ГЕРБ и Движение за права и свободи обичайно вземат участие в практиката за пазаруване на гласове. Има три сигнала против Българска социалистическа партия, един против Политическа партия, които са стигнали до досъдебно произвеждане ”, разясни той.

Разследванията не престават. " До ръководителите на групите чакаме да стигне прокуратурата - дали сме всички нужни данни за това, открили сме в множеството от случаите за коя политическа партия са купували гласовете ", безапелационен е силовият министър. Той добави, че от министерството наблюдават следствията и се надяват те да доведат до предстоящите резултати. " Има предпоставки за това ", сподели Демерджиев.

Вътрешният министър разяснява още, че служителите на реда от 6-то РПУ София са отстранени откакто се е открило, че са имали присъединяване в злополуката на околовръстното шосе, породена от Димитър Любенов, в която починаха няколко души. " Ние сме отстранили служителите на реда, които имат присъединяване, каквото не би трябвало да имат ", заяви той.

Силовият министър съобщи, че мигрантският напън на този стадий е овладян. " Мигрантската конюнктура е под надзор и ще бъде такава до момента в който съм министър ", безапелационен е Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР