В Ивицата Газа има двама заложници с български произход. В

...
В Ивицата Газа има двама заложници с български произход. В
Коментари Харесай

Хамас държи двама български заложници

В Ивицата Газа има двама заложници с български генезис. В момента България работи с Израел за тяхното освобождение. Правителството няма да афишира друга информация, с цел да се резервира сигурността на отвлечените българи
В началото на октомври, малко откакто стартира войната, " Уолстрийт Джърнал " разгласява информация, съгласно която измежду заложниците на Хамас има и българка. Тогава министър председателят Николай Денков сподели, че това не може да бъде доказано.
Към момента израелската войска прави масирани удари и организира сухопътни интервенции в анклава. Според управляващите жертвите надвишават 10 000 души.
В края на октомври Организация на обединените нации прикани за филантропично помирение. Резолюция за преустановяване на огъня обаче към момента не е призната. Държавите членки на Съвета за сигурност не могат да преодолеят разликите си. Съединени американски щати приканват за " филантропични паузи ", до момента в който други членове на Съвета упорстват за " филантропично преустановяване на огъня ", с цел да може да бъде доставена извънредно нужна помощ и да се предотвратят нови цивилни жертви в Газа.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш акцентира, че отбраната на цивилните " би трябвало да бъде от първостепенно значение " в спора, предупреждавайки, че Ивицата Газа се трансформира в " гробище за деца ".
" Наземните интервенции на израелските отбранителни сили и продължаващите бомбардировки удрят цивилни, лечебни заведения, бежански лагери, джамии, църкви и уреди на Организация на обединените нации, в това число убежища. Никой не е в сигурност ", съобщи Гутериш.
Обединените арабски емирства ще отворят изцяло оборудвана полева болница в Газа. Не е ясно дали има съглашение за това с Израел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР