В Италия започват двудневни консултации в търсене на изход от

...
В Италия започват двудневни консултации в търсене на изход от
Коментари Харесай

Започват консултации за изход от политическата криза в Италия

В Италия стартират двудневни съвещания в търсене на излаз от политическата рецесия в страната. Вчера министър-председателят Джузепе Конте подаде оставка след разпадането на ръководещата коалиция.

Италианският президент Серджо Матарела одобри оставката на премиера Джузепе Конте, а през днешния ден дава началото на диалози с политическите партии, с цел да бъде открито решение от създалата се обстановка.

Вариантите са два - или сформиране на ново държавно управление, което ще бъде 67-то в Италия след края на Втората международна война, или предварителни избори.

Към втория сюжет наподобява се стреми досегашният вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини. В началото на август той разгласи, че съдружният съюз не е постоянен и прикани за нов избор.

На собствен ред Джузепе Конте упрекна Салвини, че основава риск за стопанската система, воден само от персонални и политически цели.

Днес президентът Матарела ще беседва с дребните партии, а за на следващия ден са планувани срещите му с главните политически обединения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР