В Италия в 7 часа сутринта местно време отвориха врати

...
В Италия в 7 часа сутринта местно време отвориха врати
Коментари Харесай

Започнаха предсрочните избори в Италия

В Италия в 7 часа сутринта локално време отвориха порти изборните секции за изключителните парламентарни избори. Гласуването ще завърши в 19 часа.

За пръв път от 100 години парламентарни избори се организират през есента. След гласуването Народното събрание на страната ще бъде понижен с една трета: през септември 2020 година италианците на референдум се застъпиха за понижаване на броя на парламентаристите от съвсем 1000 на 600: Камарата на депутатите ще има 400 депутати, а Сенатът – 200.

Според прогнозите, изборната интензивност се чака да бъде 65-70 %. За да влезе в Народното събрание, обособена партия би трябвало да получи повече от 3 % от гласовете. За обединенията този най-малък предел доближава 10 на 100.

Проучванията дефинираха дясноцентристката коалиция като любимец за идния избор. Алиансът на „ Братята на Италия “, „ Лигата “ и „ Фортуна Италия “ може да разчита на 45-47 % от гласовете, което би трябвало да му даде опция да образува устойчиво болшинство за сформиране на държавно управление.

Вотът се организира по смесена изборна система, при която три осми (около 37,5 процента) от парламентаристите се избират по мажоритарна система в едномандатни изборни региони. Останалите се избират въз основата на съразмерно посланичество в партийните листи.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР