В Италия от 1 януари влезе в сила нов правителствен

...
В Италия от 1 януари влезе в сила нов правителствен
Коментари Харесай

Отмениха карантината за ваксинирани в Италия

В Италия от 1 януари влезе в действие нов държавен декрет, който трансформира изискванията за слагането под карантина.

Според тях даже в случаите на пряк контакт със инфектиран с вируса, няма да бъдат поставяни под карантина хората, които са имунизирани с три дози. Без карантина ще бъдат също и излекуваните от вируса, както и тези, които са си сложили втора доза най-много до 4 месеца преди този момент. Всички те ще би трябвало просто да се самонадзирават. Това значи, че до 10-ия ден от директния контакт със инфектиран би трябвало да носят маски от вида FFP2. Ако имат признаци на вируса, би трябвало да си създадат бърз или PCR-тест на петия ден след контакта със инфектирания човек.

Ако пък ваксинираният си е сложил ваксина преди повече от 4 месеца, би трябвало да съблюдава карантина от 5 дни и наложително по-късно да има негативен тест за вируса.

За неимунизираните хора пък карантината си остава 10 дни, в случай че са влизали в директен контакт със инфектирани.

Като директни контакти се считат хората, с които се съжителства, тези, които са имали пряк физически контакт(например здрависване), в случай че са били лице в лице за над 15 минути на по-малко от 2 м.разстояние без защита в затворено помещение. За директен контакт се счита още и пасажерът в аероплан или трен, седящ на по-малко от 2 м., спътниците в обещано пътешестване, личният състав в самолета или влака, където е седял инфектираният.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР