В Италия осъдиха банкера, който крадял от богатите, за да

...
В Италия осъдиха банкера, който крадял от богатите, за да
Коментари Харесай

Осъдиха банковия Робин худ в Италия- крадял от богатите, за да дава на бедните

В Италия осъдиха банкера, който крадял от богатите, с цел да дава на бедните. Много медии нарекоха шефа на банков клон от градчето Форни ди Сопра в североизточната част на страната " актуалния Робин Худ ".

Цели 7 години Джилберто Баскиера работил без неточност. Точел пари от сметките на имотните си съграждани и ги внасял в тези на небогати и нуждаещи се хора. Обикновено това били пенсионери, които нямали средства за медикаменти, младежи, на които им трябвали пари, с цел да учат или с цел да стартират някакъв бизнес, безработни с огромни фамилии. Като за седемте години на началническото място - от 2009 до 2017 година - банкерът бил раздал като помощи близо 1 млн. евро, освен това без някой да го усети.

Но също като Робин Худ, най-сетне Джилберто бил изловен от управляващите в лицето на италианската финансова армия и изправен на съд. Магистратите обаче му дадоха единствено две години условна присъда, тъй като щателната инспекция на сметките в банковия клон и разпитите на очевидци посочили, че той не бил прибрал в личния си джоб даже и цент. Освен това, когато схванал, че кражбата му е разкрита, шефът позвънил на всички тези негови съграждани, в чиито сметки бил бъркал, с цел да им се извини и с цел да им каже, че той самият ще върне взетите пари. За негова наслада много от имотните хора опростили прегрешението му и даже създали действия, с цел да го защитят в съда. Нещо, което за жал сторили доста малко от облагодетелстваните лица и то заради боязън да не се изложат.

Освен условната присъда, има още две други санкции за 49 годишния Джилберто - той е уволнен, а домът му е конфискуван в интерес на страната. Независимо от това обаче ексбанкерът не се разкая и съобщи пред медии от регионалния град Удине, че в случай че ориста му даде друга опция да оказва помощ като банкер на небогати хора за сметка на богати, отново ще работи като Робин Худ. Просто тъй като съгласно него банковата система в Италия се е роботозирала дотам, че при оценката на кредитните благоприятни условия на клиентите човешкият фактор е изцяло елеминиран. Така на процедура без пари остават най-нуждаещите се италианци и преди всичко младежите, които малко или доста са действителният стопански капацитет на страната.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР