В исторически план Мария Габриел получи най-много гласове, дори повече

...
В исторически план Мария Габриел получи най-много гласове, дори повече
Коментари Харесай

Какво печели България от новия висок пост на Мария Габриел?

В исторически проект Мария Габриел получи най-вече гласове, даже повече от Германия, което е мотив за горделивост. С новия й пост се покачва и нашата мощ и въздействие в управлението на ЕНП.

Това показа в изявление за предаването ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев във връзка избора на Мария Габриел за заместник-председател на Европейската национална партия, за чието предопределение БЛИЦ към този момент заяви.

По думите на Ковачев по този метод България ще може да изиска тези политики, които са значими за нас, като да вземем за пример участието ни в Шенген и задграничните вложения.

,,ЕНП постоянно е заставала зад нашия интерес, само че в този момент въздействието на България ще е толкоз огромно и ще имаме повече благоприятни условия да отстояваме нашия интерес'', уточни българският евродепутат.

По отношение на Еврозоната Ковачев обясни, че Европейската централна банка е самостоятелна институция и политическите партии не могат да оказват въздействие по този въпрос.

,,Министерството на финансите и в частност Владислав Горанов най-добре знае по кое време България би могла да влезе в чакалнята на Еврозоната'', добави Андрей Ковачев.

Относно избора Доналд Туск да оглави ЕНП Ковачев разяснява, че той е човек с богат политически опит, който би могъл да изведе партията на световната сцена, защото има ясни послания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР